Školení zaměstnanců

Příprava espressa se za poslední pár let posunula neuvěřitelně dopředu. Již nenastavujeme espresso na mililitry, ale počítáme tzv. Brew ratio. Přeučujeme se šlehat mléko tak, abychom v šálku vykouzlili mléčnou pěnou latte art. A připravit oblíbenou filtrovanou kávu taky není jen tak.

Ať už vlastníte kavárnu nebo jiný typ podniku, kde připravujete kávu, nabízíme Vám a i vašim zaměstnancům možnost absolvovat náš základní baristický kurz nebo kurz domácí přípravy kávy.

V rámci základního baristického kurzu si ukážeme nové přístupy k nastavení espressa i to, jak správně připravit jednotlivé nápoje. Naučíme Vás správně šlehat mléko, aby pěna byla krásně jemná a hladká a ukážeme Vám, jak s ní nakreslit základní obrázky latte artu. Ukážeme si, jak čistit kávovar a řekneme si, proč je to tolik důležité. Neopomene ale ani teorii.

Kurz domácí přípravy kávy je zaměřen na alternativní metody přípravy. Pokud připravujete, nebo byste rádi Vašim zákazníkům nabídli kromě espressa také kávu filtrovanou, může Vám tento kurz přijít vhod. Projdeme si postupně všechny přípravy, od French pressu po Vacuum pot a vysvětlíme si, co vše výslednou chuť ovlivňuje. Ukážeme si také elektrický překapávač Technivorm Moccamaster na přípravu tzv. Batch brew.

Cena kurzu?


V případě zájmu či jakýchkoli dotazů se na nás neváhejte obrátit na e-mail: kurzy@penerini.cz nebo telefonicky na číslo +420 728 244 170 .